Vaske anbefaling til frottévarer

Frottévarer tåler generelt vask ved 60°C, men der anbefales vask på en lavere temperatur, 30-40°C, for at bevare den absorberende egenskaber. Skyllemiddel anbefales ikke, da det nedsætter sugeevnen kraftigt og kan være skadeligt for miljøet*Frottévarer bør tørretrumbles da det gør produkterne særligt bløde og luftige. Frottévarer med kantbånd skal efter vask trækkes i form, hvorefter kantbånd skal glattes ud. Vær altid opmærksom på plejesymbolerne på varens etiket, især vasketemperatur, normal eller skånsom vask, egnethed til tørretumbleren og strygejerns symbolerne. Til farveintensive tekstiler skal du altid bruge vaskemidler uden optiske blegemidler.

 

* Miljøstyrelsen

Vaske og skyllemidler kan indeholder miljø- og sundhedsskadelige stoffer, du bør derfor være opmærksom på hvad din vaskemiddel og skyllemiddel indeholder og hvordan den skal bruges. Selv efter en tur i rensningsanlæg slipper små mænger af de skadelige stoffer ud i vandmiljøet. Derfor er det en rigtig god ide at bruge miljømærkede produkter som belaster miljøet mindst muligt.

Tensider er de stoffer, der vasker tøjet rent. Der bruges forskellige typer og ikke alle belaster vandmiljøet. Klor og optisk hvid findes ofte i hvidvaskemidler, disse kan du godt undvære for at vaske din tøj rent og samtidig vil det hjælpe miljøet.

Skyllemiddel  er beregnet til at modvirke statisk elektricitet i syntetiske stoffer, og er eller ikke nødvendig. Du kan derfor spare penge og skåne miljøet hvis du reducerer forbruget. Læs brugsanvisningen og dosér efter vandets hårdhedsgrad. Hvis du ikke kender hårdhedsgraden, så spørg vandværket eller på kommunens tekniske forvaltning.

Læs mere her